fbpx

Нужен ли е кислород на кожата?

Кислородът е жизнено важен за живота и за кожата ...

Като всеки жив организъм, кожата има нужда от кислород, за да живее, да се обновява и регенерира. При по-младата кожа този процес е постижим, но с възрастта балансът се нарушава и кожата не получава подхранването, от което се нуждае. Съдържанието на кислород в клетките силно намалява. Този недостиг води до забавяне на обменните процеси на клетъчно ниво, намалява жизнената активност на клетките и те стареят. В резултат на намаляване на количеството колаген и еластин, започват да се появяват фини линии, петна и бръчки.

Съдържанието на кислород в атмосферата на Земята непрекъснато намалява. Екологичните проблеми (слънчевата радиация, замърсяването на атмосферата), ежедневният стрес, неправилното хранене и пушенето са главните причини кожата да не получава необходимото количество кислород, за да функционира пълноценно.

За решаването на този проблем помага кислородната козметика. Активните молекули на кислорода се пренасят до дълбоките слоеве на кожата, обогатяват клетките и спомагат за по-доброто усвояване на активните вещества, влизащи в състава на продуктите. Козметиката с кислород повишава енергийния обмен в клетките, активизира тяхното деление, регенерира кожата. Редовната употреба на кислородната козметика активира производството на колаген и еластин, запазва жизнеността и младостта на кожата.

Продуктите Oxygen Botanicals™ не съдържат изкуствени оцветители и аромати, био-стимулатори, поради което се препоръчват и на бременни жени. С продуктите Oxygen Botanicals™ се решават проблеми на кожата като хиперпигментация, акне, дерматити, повишена чувствителност и други. 

Продуктите от серията Oxygen Botanicals™ се препоръчват за активно възстановяване на кожата след агресивни процедури – химичен пилинг, микродермабразио и др. 

Ползи от кислородната терапия: 
- Стимулира дейността на клетката
- Освежава и съживява кожата
- Стимулира производството на колаген
- Изостря мозъчните функции
- Понижава емоционалния стрес
- Повишава енергията, физическата активност и издръжливост
- Подтиска желанието за алкохол и никотин
- Неутрализира токсините и унищожава вируси и бактерии
- Подсилва имунната система
- Има успокояващ ефект, намалява безсънието
- Подобрява текстурата на кожата след излагане на слънце, епилация или лазерно лечение