fbpx

С всеки изминал ден популярността на естетичните процедури, които имат за цел да върнат времето назад продължава да расте.

Пигментни петна, видими капиляри и други последици от слънчево състаряване на кожата са таргет на лазерните системи, които използват широкоспектърна светлина, за третиране на тези недостатъци. Освен това, бръчките вече могат да бъдат третирани с неаблативни методи, допринасяйки за по-младежки вид.

Super Skin Rejuvenation - следващо поколение фотоподмладяване от Алма Лазер, успешно и комплексно третира розацея, мрежа от капиляри, слънчеви и старчески петна, старчески петна, разширени пори, неравномерен тен и други признаци на фотостареене. Процедурите са щадящи, ефективни и в същото време са комплексни, обединени в едно и не изискват време за възстановяване. В действителност, третирането на бръчки и други признаци на стареене може да се направи по време на обедната почивка и никой няма да забележи самите интервенции, а само постепенното подобряване на външния вид на кожата. Веднага след процедурата кожата избистря, става матова. Изравнява се тона, значително се стесняват порите, изчезват дефекти, като пигментация и капиляри, фините линии се изглаждат. Максималния ефект може да се добие с помощта на курс от процедури, който съставя от 4-6 процедури с интервал 3-4 седмици. Всяка процедура е накопителна, по времето на която се активира синтез на колаген, благодарение на който след 3-6 месеца се забелязва готин лифтинг ефект.

AFT – подмладяване и AFT – терапии 

Начин на работа. Защо да изберем точно тази модерната технология? 

Накрайника използва уникална система на флуоресцентни филтри, които преобразуват неизползваните къси вълни и ултравиолетови лъчи във видимата част на спектъра 570-950 нм. Подобно преобразуване от „неизползваните“ части на спектъра в „полезната“ видима част позволява усилването и увеличаването на ефекта на проникващите лъчи , без директното увеличаване на мощността. По този начин тази технология е най-безопасна от другите видове и не води до странични реакции.

EDF™ (equally distributed fluence) - равномерно разпределен енергиен поток, което позволява изпoлзвaнeтo нa пpaвoъгълeн импyлc, a нe остри пикoви. При това EDF импулс, за разлика от IPL и лазери,  има по-малко ниво на енергията (не стига до опасните нива) за сметката на времетраенето (по-продължително време с лечебните нива). По този начин за постигането на ефекта се доставя достатъчно количество енергия, но по-ефективно и безопасно.  Това понижава риска от усложнения, нежелателни реакции и изгаряния. Тази уникална технология гарантира безопасност и позволява провеждането на лечение дори на тъмна или склона към изгаряния много светла кожа.

Вградена In Motion  технология, позволява на процедурата да протича абсолютно комфортно и безболезнено. За разлика от IPL системи и лазери, при които на терапевтите им се налага да изпълняват процедурата постепенно, точка по точка, при AFT технологиите, благодарение на In Motion,  процедурата се изпълнява в движение. По този начин енергията се разпределя равномерно, без да се пропуска и 1 мм от кожата.

Изводи от това, което сме написали по-нагоре и разликата между АФТ технологията и другите системи са:

  • Безболезненост – по сравнение с фототерапия и лазер терапия, процедурите с АФТ се понасят по-добре от пациентите.
  • Количеството на процедурите за постигане на желаният ефект се намаля 2 пъти. Напр. за избелване на кожата средно при процедурите с АФТ са необходими 2-3 процедури, докато при фототерапиите курса се съставя от не по-малко 8 процедури.
  • Нежелателните реакции почти отсъстват. Докато при фототерапия и лазер терапия е необходим строг подбор на пациенти и определени типове кожа.